Open avond: Nijmegen TTIP-vrij?

geplaatst in: Open Avonden | 0

nijmegen_ttip_vrije_zoneVorige zomer werd al door SP en GroenLinks geopperd dat ook Nijmegen zich zou moeten uitspreken tegen het vrijhandelsverdrag TTIP. Het wordt hoog tijd om dat plan ook uit te voeren en daarom staat de Open Avond van donderdag 10 maart in het teken van een TTIP-vrij Nijmegen.

Wat is TTIP precies? Waarom een TTIP-vrije gemeente? Hoe gaan we dat bereiken?

De onderhandelingen over TTIP (Transatlantic Trade & Investment Partnership) zijn in volle gang. Hoewel deze achter gesloten deuren plaatsvinden, wordt steeds duidelijker dat dit verdrag de weg vrij maakt voor multinationals ten koste van mens en milieu. Intussen zijn  in Nederland en andere landen al talloze moties aangenomen tegen TTIP door lokale overheden en het lijkt ons goed als Nijmegen zich daar bij aansluit.

Bart-Jaap Verbeek, politicoloog van de Radboud Universiteit, zal een korte update geven over TTIP. Verschillende lokale groepen hebben al aangegeven mee te willen praten. Milieudefensie heeft een handleiding gemaakt waar we veel ideeën uit kunnen opdoen.

Bataforum Open Avond: Nijmegen TTIP-vrij!
Donderdag 10 maart om 20:00 uur
De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen

De maandelijkse Open Avond van Bataforum wordt iedere tweede donderdag van de maand gehouden. Iedereen kan daar discussiethema’s en actieplannen op de agenda zetten. Bataforum is het Nijmeegs Sociaal Forum, opgericht in 2006 als ontmoetingsplek voor mensen uit Nijmegen en omgeving die zich willen inzetten voor een andere, duurzame, vreedzame globalisering met een eerlijke verdeling van kennis, macht en welvaart.