Posters voor Pavlos Fyssas in Nijmegen

geplaatst in: Migratie & antiracisme | 0

Op 18 september is Pavlos, een antifascist uit Griekenland aangevallen door een groep neo-nazi’s. Onder toeziend oog van de smeris is hij met een mes in zijn hart en buik gestoken. In het ziekenhuis is hij doodverklaard. Omdat rechtse ideeën en ideologieën steeds meer grip lijken te krijgen op de samenleving moeten we waken voor deze tendensen.

 

Vrijdagnacht hebben wij enkele poster geplakt in de wijken rondom het centrum van Nijmegen. Wij betreuren het zeer dat er weer een slachtoffer is gevallen door fascistisch geweld. Tevens willen we solidariteit tonen met onze griekse kameraden en iedereen die zich inzet voor een wereld zonder racisme en fascisme.

Wellicht wil je zelf ook posters verspreiden of ophangen. De bijgevoegde PDF is een hoge resolutie A3 poster, dus print het en plakken die handel!

Tekst poster:
Pavlos, antifascist, is op 18 september 2013 aangevallen door een groep van 15 – 20 neonazi’s in Athene, Griekenland. Onder toeziend oog van de politie is hij met een mes in zijn hart en buik gestoken door een lid van de Golden Dawn, een neo-nazistische politieke partij in Griekenland. In het ziekenhuis is hij dood verklaard.
In tijden van recessie moeten wij waken voor populistische ideeën en ideologieën die een sfeer van angst creëren over hetgeen dat anders
is. Er wordt niet gekeken naar de daadwerkelijke oorzaak van de crisis, maar er wordt gezocht naar een zondebok. Dit gebeurt ook in
Nederland met alle gevolgen van dien..
Wij moeten voorkomen dat xenofobe, nationalistische en fascistische ideeën voet aan de grond krijgen!
Alerta Antifascista, No Passaran!

File: killah p2.pdf

Bron: indymedia.nl