Solidariteitsactie met Gaza in centrum Nijmegen

geplaatst in: Vrede & globalisering | 0

Israël zet opnieuw de Gazastrook in vuur en vlam op een wijze die doet denken aan ‘de aanloop’ tot de Israëlische Gazaslachting van vier jaar geleden (ruim 1400 doden, ruim 5000 gewonden, massale verwoesting, terreur tegen ruim 1,5 miljoen daar opgesloten Palestijnen). Bezorgde burgers uit Nijmegen en omgeving organiseren op zaterdag 17 november om 14:00 uur een protest op het kruispunt Molenstraat/Broerstraat/Ziekerstraat (bij de Bakker Bart) in het centrum van Nijmegen.


Deze actie is onderdeel van een internationale golf van solidariteitsacties, bijvoorbeeld op de Dam in Amsterdam en met name ook door Israelische burgers in de straten van Tel Aviv, Haifa en Jerusalem. Ook zij spreken zich uit tegen de uitzichtloze spiraal van geweld en onderdrukking door de Israelische regering. De initiatiefnemers van de actie in Nijmegen sluiten zich aan bij dit protest en steunen actief burgerinitiatieven die streven naar duurzame vrede tussen alle volken in het Midden-Oosten. De nieuwe aanval op Gaza laat wederom zien dat we dit niet kunnen overlaten aan militaire en politieke leiders.

Er wordt vooraf verzameld in Kafee de Klinker (Van Broeckhuysenstraat 46) om samen een spandoek te maken. Tijdens de actie zal worden overlegd over eventuele vervolgacties in Nijmegen.

Facebook event: http://www.facebook.com/events/488601354514145
Achtergronden: http://www.palestina-komitee.nl/NPK-berichten/404

Update: Foto-verslag van de acties op 17 en 22 november