Nijmeegse activisten in actie tegen ABN Bank: Haal het geld waar het zit!

geplaatst in: Economie & werk | 0

Activisten in Nijmegen hebben dit weekend de ABN AMRO aan het Keizer Karelplein beplakt met posters om te protesteren tegen de enorme bedragen gemeenschapsgeld die gebruikt zijn om falende banken als de ABN AMRO te redden, terwijl er tegelijkertijd zwaar bezuinigd wordt op sectoren als onderwijs, zorg, kunst en ontwikkelingssamenwerking.

De activisten hebben de Doorbraak campagne ‘Waar zit het?’ opgepakt. Deze organisatie roept mensen op om posters op plekken te plakken waar wél veel geld zit. Zij willen de fabel doorprikken dat er zwaar bezuinigd moet worden op collectieve voorzieningen. Zo sluit Doorbraak aan bij het groeiende protest tegen het voortdurende falende beleid van banken.

Een groeiende groep mensen krijgt te maken met armoede als gevolg van de zogenaamd noodzakelijke bezuinigingen en worden zo slachtoffer van een crisis die zij niet veroorzaakt hebben. Er is geld genoeg voor iedereen, maar de rijken laten liever de gemeenschap opdraaien voor de puinhoop die ze er zelf van gemaakt hebben. 30 miljard gemeenschapsgeld om de ABN AMRO te redden en daarna nog bonussen opstrijken ook! Het land wordt uitgekleed om een rijke kliek rijker te maken. Doorbraak roept iedereen op zich aan te sluiten om dit zieke systeem een halt toe te roepen.

Meer info: www.doorbraak.eu