Van Oldenbarneveltstraat 24 gekraakt

geplaatst in: Wonen & kraken | 0

Op woensdagavond 4 juli is het pand aan de van Oldenbarneveltstraat 24 in gebruik genomen. Met de kraak van dit verwaarloosde creëert de nieuwe bewonersgroep naast woonruimte ook een stabiele situatie voor de buurt.

In 2010 werk ontdekt dat zich in het gebouw een grootschalige wietplantage bevond. Na de ontruiming hiervan raakte het pand al snel in een staat van verval en was het vaak slachtoffer van vandalisme, wat zorgde voor veel overlast in de buurt. Omdat het er niet op leek dat deze situatie snel zou veranderen werd besloten het heft in eigen handen te nemen en het pand zelf weer bewoonbaar te maken.
Er is een start gemaakt met het opruimen en verwijderen van de restanten van de wietkwekerij, voornamelijk bestaande uit een enorme hoeveelheid aarde, en het schoonmaken en repareren van het pand.
De buurtbewoners zijn overwegend erg blij met de komst van de krakers, omdat er eindelijk een eind gekomen is aan de overlast rondom het pand. Velen hebben ook hun hulp aangeboden.
De politie is gisteravond langsgekomen en gedroeg zich eerst nogal agressief omdat ze het idee hadden dat de deur nog niet open was, maar zodra duidelijk was dat er al krakers binnen waren zijn ze weggegaan.
Van de eigenaar is nog niks vernomen.
Hulp bij het opruimen van het pand is welkom.

Kraken gaat door…

Bron: https://www.indymedia.nl/node/5912