Verslag Open Avond 12 januari 2012

geplaatst in: Verslagen | 0

aanwezig: Jasper, Ronaldo, Gertjan, Ward later ook Erik en Leon

-de mailinglijst telt momenteel zo’n 70 mensen

– de nieuwsbrief heeft bijna 500 abonnees

– met de website gaat het heel goed, met duizenden bezoekjes.Het is niet duidelijk hoevvel daarvan echte mensen zijn en geen robotjes. Het enige wat eraan verbeterd kan worden is de hoeveelheid uniek nieuws, dwz dingen die je niet via de gelderlander of omroep nijmegen/gelderland krijgt. Dus: heb je nieuws, stuur het naar redactie@bataforum.nl

– zaterdag a.s. is er om 14.00 een vergadering in de klinker over hoe het verder gaat met occupy. De bedoeling is om het niet zozer te hebben over wat er mis ging, maar over wat er goed gaat. Details staan op http://www.occupynijmegen.org .

– op dezelfde zaterdag is er om 15.00 een manifestatie “een ander nederland” in de vereeniging, waar leden van groenlinks, PvdA en SP welkom zijn als ze zich op tijd aanmelden. We verwachten er geen wereldschokkend nieuws van (net zoals vorig jaar)

– binnen het occupy-kamp word er gedacht over een “glasvezeldemocratie”. Dat houdt in dat er op een website stellingen/kwesties worden verzameld. Als een kwestie door genoeg (100.000 ?)
mensen als belangrijk wordt betiteld worden er deskundologen verkozen om de voorstellen te verfijnen en verdedigen, waarna een jury-parlement mag uitmaken welke oplossing er gekozen wordt. De bedoeling is uiteraard om te voorkomen dat mensen een “pet” niet langer op hebben dan strikt noodzakelijk.

– sommige occupyers denken dat ze een politieke partij op moeten richten.

– op 5 mei is het bevrijdingsdag, en er zijn plannen om dan massaal (in amsterdam of ook elders) de vrijheid te gaan vieren, en wel zo massaal dat niemand meer kan volhouden dat het een minderheid is die het doet.

– verder hebben we het gehad over interne occupy-perikelen en vergunningen voor feestjes in het openbaar, maar daar wijd ik maar niet over uit.

– occupy heeft momenteel ook nog werkgroepjes: media, akties en onderwijs.
Info daarover ongetwijfeld op http://www.occupynijmegen.org of  facebook.

– de volgende open avond is op donderdag 9 februari. Het zou fijn zijn (en wsl meer publiek opleveren) als we dan een onderwerp zouden hebben om dieper op in te gaan.