Occupy Nijmegen maakt zich op voor nieuwe fase

geplaatst in: Overig nieuws | 0

Vanwege het slechte weer en de harde wind wordt komende donderdag de grote tent op het kamp van Occupy in het Valkhofpark opgebroken. Dit op advies van tentenbedrijf de Markies, die deze tent met veel plezier gratis ter beschikking heeft gesteld. Hiermee verdwijnt voorlopig een belangrijke ontmoetingsplek van de Nijmeegse occupy-beweging, maar daarmee verdwijnt zeker niet het hart van Occupy.

Er zijn namelijk volop plannen om de acties op andere plaatsen en andere manieren voort te zetten en verder te verbreden. Op zaterdagmiddag 14 januari om 14:00 uur in de Klinker vindt een bijeenkomst plaats om hierover verder te praten samen met alle mensen die Occupy Nijmegen de laatste maanden gesteund hebben.

Een niet te stoppen proces

Sinds de eerste groep occupy’ers op 17 oktober 2011 neerstreek op het Valkhof is een proces in gang gezet. Er werden bewustwordingsacties gehouden in het centrum, bij de banken en op scholen en de universiteit. Tijdens de vele debat-avonden en vergaderingen zijn connecties gelegd met een reeks bestaande actiegroepen en organisaties, maar vooral ook met toevallige voorbijgangers en allerlei mensen die zich ook zorgen maken over de toekomst van onze wereld.

Een andere wereld is mogelijk

Het huidige systeem, gebaseerd op de hebzucht van enkelen en de uitbuiting van velen, is onacceptabel. Deze boodschap van Occupy kan in Nijmegen op veel bijval rekenen. Nu wordt het de hoogste tijd om alternatieven in de praktijk te brengen, niet alleen binnen de actiekampen van Occupy, maar overal: op werkvloeren, in huiskamers en klaslokalen. In de afgelopen 12 weken is voor Occupy Nijmegen duidelijk geworden dat dit geen eenvoudige opgave is, maar wel een belangijke! Daarom roepen we iedereen op om mee te denken en mee te doen, want samen maken we een andere wereld mogelijk.

Zie ook:
www.occupynijmegen.org
twitter en facebook.