Nijmegen kiest ontwerp voor nieuw lokaal geld: de Bataaf

geplaatst in: Economie & werk | 0

Zondag 23 oktober kwam de vakjury in de Lindenberg bijeen om te bepalen welk het winnend ontwerp is geworden. Zoveel keus uit tien verrassend mooie inzendingen is op zich al een groot succes, vindt het Bataaf-team.

 

Ook het publiek heeft veelzijdig van zich laten horen en gaf veel lovende reacties op alle ontwerpen. De definitieve keuze maken bleek echter een onmogelijke taak voor de jury. Tijdens de feestelijke manifestatie heeft de jury twee kunstwerken aangewezen en de makers de opdracht gegeven om met elkaar tot een gezamenlijk ontwerp te komen: Carina Wagenaar (serie I) vanwege haar originaliteit en Amir Fahimnia (serie J) om zijn professionaliteit.

Nu wordt het afwachten hoe de kunstenaars en het Bataaf-team aan deze situatie de draai weten te geven om te komen tot het ontwerp dat wij over enkele maanden als geld gaan gebruiken. We houden het nog even spannend. De inzendingen zijn nog tot 29 oktober te zien in de foyer van de Lindenberg.

Op deze middag traden de Rolero’s op met o.a. (Money) Can’t buy me love, Oh Doro, en nog veel meer. Een impressie. En Karel Bosman zong zijn bataaf-lied

De kunstenaars gaven één voor één een korte toelichting op hun werk. Het scherm toonde een ontwerp uit hun serie met een paar quotes uit de publieksstemming. Deze kunt u hier bekijken.

Zie ook het bericht in De Gelderlander en hier nog eens

{youtube}Z7_P7XbfY5w{/youtube}

Bron: www.bataaf.nu