Occupy Nijmegen breidt uit

geplaatst in: Overig nieuws | 0

Het zou nog wel eens leuk kunnen worden met Occupy Nijmegen. Ik hoor veel mensen erover praten. En ze gaan steun krijgen uit allerlei hoeken. Het wordt misschien ook een mooi verzamelpunt om de krachten te bundelen tegen het afwentelen van de crisis op ons arme donders; de 99%. Zaterdag 22 oktober houdt Occupy Nijmegen vanaf 12:00 uur een manifestatie op het Koningsplein.
Met Oók Nijmegen, het actiecomité van mensen met een subsidiebaan gaan we ons zodadelijk solidair verklaren. Dat doen we door een pan soep te brengen. Wij verzamelen op donderdagavond om 17.45 uur bij de bloemenkiosk bij het stadhuis aan de Burchtstraat. Vandaar gaan we in optocht naar het Valkhof. Maar iedereen is welkom om zich bij ons aan te sluiten natuurlijk.

Dit zijn de moeilijke dagen voor de bezetters. Met kou en wind en regen. En het kamp dat echt nog wel beter opgebouwd kan worden. Gisteravond stonden er 12 tentjes en 2 grotere tenten. Het is vrij logisch waar ze behoefte aan hebben: kampeerspullen, windschermen, partytenten, meubilair, fouragering, spandoeken, lichtjes, timmerhout, warmte, gezelligheid, solidariteitsverklaringen, leuke dingen, leuke acties, akoustische muziek, extra mensen en zo. Ik verwacht de komende dagen wel het een en ander aan steun voor de bezetters. Dit initiatief valt waarschijnlijk in goede aarde in Nijmegen. Amsterdam is toch vrij ver weg. En in Nijmegen gaan de komende tijd veel mensen het moeilijk krijgen door de crisis en het rechtse en liberale beleid.

{youtube}TVUGkZgKyFI{/youtube}