Palestinian Voices College Tour in Nijmegen

geplaatst in: Vrede & globalisering | 0

De Palestinan Voices College Tour doet op maandag 19 september en donderdag 22 september Nijmegen aan. Debat, info en film over Palestina. Oa op de Radboud Universiteit, ROC en Canisius College.

In een bus trekken we langs schoolpleinen, klassen en collegezalen waar mensenrechtenactivisten uit Palestina vertellen over hun leven in bezetting, het schenden van mensenrechten en hun visie op de toekomst. Van 19 t/m 23 september (Vredesweek).

In de bus van a) naar b) ontvangen we dagelijks gasten, van politici tot kunstenaars, van campaigners tot muzikanten, die in gesprek gaan met onze mensenrechtenactivisten. De bus is ingericht met zitjes, koffiebarretje en internet.

De mensenrechtenactivisten in de bus zijn: Baha’Hilo, coördinator van de Olijfbomencampagne. Hij helpt boeren in hun strijd voor hun rechten op land. Nidal Al Azza, advocaat en medeoprichter van het ‘Lajee Center’, een jongerencentrum in het Aida vluchtelingenkamp. Ook Majeda Al Saqqa zal aanwezig zijn, mits het haar lukt een uitreisvisum te krijgen. Zij is geboren en getogen in Khan Younis, een vluchtelingenkamp in Gaza en schrijft blogs over het leven in Gaza. Bekijk hier het Programma (PDF)

Voor wat betreft Nijmegen:
Maandag 19 sept.
20.00 uur: Naim Ateek – Sabeel (Radbout Universiteit)
Donderdag 22 sept.
-10.00 uur: College met Dries van Agt + Palestijnen (Canisius college)
-‘s middags: Graffiti artiesten (ROC Meijhorst)
-‘s middags vanaf 16.00 uur: bus v/d collegetour staat geparkeerd bij Radbout Universiteit
-20.00 uur: film Budrus + discussie met Palestijnse activisten (LUX)