Actie bij bobo-boot voor behoud van de gesubsieerde arbeid

geplaatst in: Economie & werk | 0

Dinsdagavond 19 juli voerde een actiegroep van gesubsideerde werkers en sympatisanten actievoeren bij de zogenaamde “Bobo-boot” vanwaar politici, werkgevers en andere bobo’s aan de Waalkade het traditionele 4-daagse vuurwerk bekijken. De actie vormt de aftrap van een campagne voor het behoud van 650 subsidiebanen. Hier foto’s en het persbericht.

++ Persbericht van de actiegroep Oók Nijmegen ++

Actie bij VIP-boot Vierdaagse

Dinsdagavond 19 juli zal een actiegroep van gesubsideerde werkers en sympatisanten actievoeren bij de zogenaamde “Bobo-boot”. Op deze boot zullen politici, werkgevers en andere bobo’s aan de Waalkade het traditionele 4-daagse vuurwerk bekijken. De actiegroep komt in verzet tegen het verdwijnen van 600 gesubsidieerde banen. De bezoekers van de boot zullen als ze aan boord gaan op ludieke wijze ontvangen worden door de actievoerders.
Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 beloofden de linkse partijen dat mensen met een gesubsidieerde baan hun werk konden behouden. Na de verkiezingen koos het college van PvdA, GroenLinks en D66 er alsnog voor om met steun van de rechtse partijen in de gemeenteraad 600 van de 800 mensen er uit te gooien. Na zo’n 15 jaar trouwe worden deze mensen, veelal 50 plus, als oud vuil aan de kant gezet.
De actievoerders zullen de genodigden op originele en publieksvriendelijke wijze bedanken voor de ‘gouden’ handdruk die zij bij hun ontslag ontvangen. De precieze invulling van de actie blijft nog even geheim, maar we kunnen u vast beloven dat het een mooi plaatje zal opleveren. De actie vindt plaats als de genodigden van de ‘bobo-boot’ aan boord gaan, dat zal omstreeks 18.45u-19.00u zijn.

Wie zijn wij? Actiecomité Oók Nijmegen.

Oók Nijmegen is een kritische verwijzing naar slogan van de stad: Altijd Nijmegen. Wij gaan het publiek wijzen op een minder fraaie kant van Nijmegen; namelijk de wijze waarop de gemeente omgaat met mensen in de gesubsidieerde arbeid. Wij willen tevens laten zien wat er allemaal kapot gaat door dit rampzalige beleid. Dat zijn vooral heel veel laagdrempelige wijkvoorzieningen die voortaan minder,- of helemaal niet meer toegankelijk zullen zijn voor de inwoners van onze stad. Het actiecomité wil natuurlijk ook dat de gemeente terug komt op haar dwalingen.
Oók Nijmegen is een actiegroep van mensen met een subsidiebaan. De groep komt voort uit alle hoeken van de gesubsidieerde arbeid.
Direct na de zomer wil het comité een actie-estafette beginnen waarin telkens een bepaalde sector/hoek van de gesubsidieerde arbeid wordt belicht, om te laten zien wat er allemaal verloren gaat voor Nijmegen. De actie van dinsdag 19 juli is de aftrap hiervan. U bent van harte welkom om verslag te doen.

Contact: ooknijmegen@gmail.com

Zie ook:
Gelderlander: Actie subsidiebanen bij ‘boboboot’ Waalkade