Acties en debatten tegen vreemdenlingendetentie

geplaatst in: Migratie & antiracisme | 0

In de maand maart een serie activiteiten tegen vreemdenlingendetentie. Met twee debatten en een manifestatie op 17 maart om 14:00 uur op het Mariënburgplein door oa. Amnesty Nijmegen, Colourful City, A Salaam, Vluchtelingenplatform Nijmegen en Cos Gelderland.


15 maart: Nacht van de Vervanging

Deze avond richt zich op Nijmeegse raadsleden en hun achterban én allen die geïnteresseerd zijn in de positie van vluchtelingen en vreemdelingen.

Het programma bestaat uit een zeer uitgebreide casus voor een Nijmeegse situatie met aansluitend een discussie, een film van Amnesty over vreemdelingendetentie en een korte film die is gemaakt met cliënten van Stichting Gast en Sun.

De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen, 20.00-22.30 uur.


17 maart: Tijdelijk Detentiecentrum

Bezoekers kunnen zich laten opsluiten in het Tijdelijke Detentiecentrum op het Mariënburgpplein voor het verkrijgen van meer informatie over de moeilijke positie van uitgeproduceerde vluchtelingen en vreemdelingen.

Verder is er een Tijdelijk Standbeeld Uitgeproduceerden en Illegalen met enkele levende standbeelden, een afwisselend muziekprogramma en een korte manifestatie.

Tijdelijke Detentiecentrum, Mariënburgplein bij Lux, 14.00-18.00 uur.


29 maart: Filmdebat Illégal

Film van de Belgische Oscarnominatie ‘Illégal’gevolgd door een debat over de behandeling van illegalen in Europa. Deelnames aan het debat zijn Hans Spekman (Tweede Kamerlid PvdA), Olivier Masset-Depasse (regisseur van Illégal) en Annemarie Busser (Amnesty Nederland).

Zie hier voor een trailer.

VillaLUX, 19.30 uur, € 6,50 voor leden van Amnesty op vertoon van de bon die je hier kunt downloaden en uitprinten.