Verslag Open Avond 10 juni 2010

geplaatst in: Verslagen | 0

Agenda:
– Roman Pierson
– Plannen Rataplan
– Speelt er iets in een buurt?
– Muurkrant

Aanwezig: Gert Jan, Rob, Donné, Laura, Renée, Ronald, Jan

Mededelingen:
– Bijeenkomst over voedsel: er zijn verschillende organisaties/ mensen bij elkaar gekomen om hun krachten rondom voedsel
te bundelen. Uit de bijeenkomst is gekomen dat de organisaties samen aan de gemeente gaan vragen of Nijmegen gentech vrij kan worden. Er word gekeken of er nog meer in het verzoek aan de gemeente meegenomen kan worden.
– Verschillende organisaties gaan maatschappelijke stages aanbieden, die middelbare scholieren kunnen doen. Vraag: Zijn er nog meer organisaties/clubs die dit interessant vinden? Geïnteresseerden kunnen mailen naar: info@debroeikasnijmegen.nl.
– Actie tegen terrasverwarmers: er is vandaag een actie tegen terrasverwarmers geweest. Cafés zijn ‘gekeurd’ en hebben een certificaat gekregen als ze er geen gebruiken.
– Er is een alternatieve munt, de Gelre, in de regio Arnhem Nijmegen. Deze kent geen rente. Het doel van de munt is om de lokale economie te stimuleren. Op 29 september wordt de munt gelanceerd. Op donderdag 1 juli is er een infoavond in de Klinker over de Gelre.
Wasbord, een feministische actiegroep, zoekt mensen die actief willen worden! Heb je interesse, dan kun je mailen naar: wasbordnijmegen@gmail.com.
Klimaatgroep zoekt mensen die actief willen zijn bij acties. Geïnteresseerden kunnen mailen naar: info@debroeikasnijmegen.nl.
– De muurkrant zoekt mensen die willen stukken willen schrijven/tekenen. Contact: lauravan99@hotmail.com.

Roman over de Piersonrellen
Deel 1 van de roman gaat over een fictief gezin dat in 1980/1981 in de Piersonstraat woont. Alles wordt vanuit de ogen van de zoon van het gezin geschreven die homoseksueel is. Het gezin moet gedwongen hun huis uit.
Deel 2 beschrijft van minuut tot minuut de weken waarin de piersonrellen plaatsvinden. Het verhaal is gebaseerd op (verhalen van) echte mensen. Het is dan ook een historische roman.
Er wordt geprobeerd om het boek in februari (in februari vonden de Piersonrellen ook plaats) uit te laten komen, als dit lukt zou er van alles rondom georganiseerd kunnen worden, bijvoorbeeld in het kader van de huidige woningnood. Mensen die hierbij mee willen helpen kunnen mailen naar: redactie@bataforum.nl.

Rataplan
Er zijn ideeën om Rataplan weer vaker in de lucht te gooien. Het zal in de vorm van een internetradio kunnen zijn. Hierbij is het van belang dat er voor ‘nieuwe mensen’ workshops worden georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen ook hiervoor contact opnemen met bataforum: redactie@bataforum.nl.

Speelt er iets in een buurt?
Rondom de publicatiedatum van het Piersonboek zouden er acties georganiseerd kunnen worden rondom dingen die in buurten spelen. Wat er op dit moment speelt zijn het TIP in de wijken rondom het Goffertpark. Daarnaast zijn er veel klachten tegen de woningbouwvereniging Talis. Zo zijn er in Heseveld veel mensen die hun woning moest verlaten. Deze woningen zijn te koop gezet, dit loopt alleen niet goed. Wat gaat er nu met de woningen gebeuren? Daarnaast heeft de Talis bewoners van de Kolpingbuurt een brief gestuurd waarin staat dat bewoners 0 wietplanten mogen hebben in huis, omdat de huizen van de Talis zijn. Ook hebben er twee flatgebouwen in Nijmegen van de Talis nog gezamelijke energiemeters. De bewoners zijn al lang bezig om eigen energiemeters te krijgen.