Klimmers in actie tegen de PVV

geplaatst in: Migratie & antiracisme | 0

Wilders Sluit Ook Jou Uit (WSOJU) heeft 7 juni in Nijmegen actie gevoerd tegen de PVV. Door middel van flyers wilde de actiegroep mensen duidelijk maken dat Wilders een uitsluitingsbeleid voor ogen heeft waar vele groepen in de maatschappij worden uitgesloten. Veelal worden door de plannen van de PVV ook mensen die van plan zijn om op de PVV te stemmen uitgesloten.

De actie werd kracht bijgezet door het anti-PVV klimteam dat een spandoek liet zakken aan een gebouw gelegen aan de grote markt. Door deze publiekstrekker en het feit dat de terassen bomvol zaten op deze koopzondag was de aandacht voor onze actie optimaal. Zes personen van het anti-PVV klimteam werden gearresteerd maar zijn in de loop van avond tijdens de solidariteitsdemonstratie weer vrijgelaten.

{youtube}FCl5d7hWmEM{/youtube}

Geef angst en haat geen stem

Komende week zijn de verkiezingen voor de tweede kamer. Misschien wel de meest spraakmakende partij is de Partij Voor de Vrijheid van Geert Wilders. Wilders laat het lijken alsof zijn partij vrijheid nastreeft maar over die vrijheid kunnen we kort zijn; dat is vooral zijn vrijheid. Zijn vrijheid om mensen tegen elkaar uit te spelen, zijn vrijheid om niet te luisteren als daar kritiek op is en zijn vrijheid om zoveel mogelijk macht te krijgen. Dat daarvoor de vrijheden van nogal wat mensen in de knel komen, lijkt er voor Wilders en zijn PVV niet zo toe te doen. Toch raar om jezelf Partij voor de Vrijheid te noemen, als vrijwel al je oplossingen enkel repressie, uitsluiting of ophitsing betekenen.

Maar wie gunt Wilders eigenlijk allemaal vrijheid? En vooral… wie niet? Marokkaanse en Turkse Nederlanders vallen af, net als migranten uit islamitische landen. De Antillen? Geschrapt. Iedereen die niet al zeker vier generaties hier woont? Hoort niet bij ons. Eigenlijk iedereen die niet in een Judeo-Christelijk Humanistische traditie is opgevoed moet oppassen. Jongeren worden ook genadeloos uitgesloten als ze een keer de fout zijn in gegaan. Belangrijke vrouwenrechten als abortus komen onder druk te staan. Iedereen die ook maar enigszins links of progressief is, kan het ook wel vergeten. Kritiek op Wilders, poging tot gesprek? Dan val je sowieso af. De groep die Wilders zijn “vrijheid” gunt wordt met de dag kleiner en voor de afvallers worden de consequenties met de dag heftiger. Ondertussen beweert hij op te komen voor ‘Nederlandse verworvenheden’. Maar die verworvenheden zijn niet uit de lucht komen vallen, die zijn juist gewonnen door strijd van linkse mensen in Nederland tegenover rechts. Die strijd zetten wij door want anders kunnen we pas écht fluiten naar onze verworvenheden, laat staan verbetering daarvan. Dus laat je niets wijsmaken, want je koopt tweedehands waarden van een rasrechtse bedrieger.
Wij zijn klaar met Wilders. Wij zijn klaar met racisme, het zaaien van angst en haat en we zijn klaar met Wilders’ schijnoplossingen. Wilders verdeelt de samenleving om er zelf beter van te worden. en dat is gemakkelijk vanuit Den Haag, maar wij ‘gewone mensen’ moeten elke dag op straat met elkaar samenleven en daarom hebben wij, organisaties en burgers in Arnhem en Nijmegen, het initiatief genomen om één front tegen apartheid te vormen. Vrijheid is pas vrijheid als iedereen er van kan genieten en als niemand wordt uitgesloten.

Als we erover nadenken, kunnen we maar tot een conclusie komen:
Wilders sluit ook jou uit!

E-Mail: wilderssluitookjouuit@gmail.com
Website: http://www.wilderssluitookjouuit.nl

Bron: indymedia.nl