Verslag Open Avond 18 februari 2010

geplaatst in: Verslagen | 0

Verslagje Open Avond 18 februari 2010
Aanwezig: Ronaldo, Laura, Arnaud en Gertjan. En ook nog 2 afmeldingen.

Door Arnaud gegangmaakt ontstaat er onmiddelijk een levendige discussie over het organisatiemodel van Bataforum. Twee kwesties:

  1. Wil je niet meer doen met het forum idee op je site? Dwz. meerdere discussies voor ingelogde mensen met diverse thema’s en meerdere moderators die een thema bewaken.
  2. Is er geen manier om organisaties en evt. politieke partijen, er beter bij te betrekken? Nu zit iedereen bij Bataforum op persoonlijke titel en worden organisaties uitgenodigd voor een soort kennismaking. Er zijn wel veel gedachtes maar nog geen definitief antwoord. Arnaud gaat wat gedachtes op papier zetten.

Dan komen we toe aan de agenda waarvoor we even dezelfde van de vorige keer nemen:

  1. We zijn al weer toe aan de volgende crisis in Den Haag. Waarbij deze keer de val van het kabinet wel erg dichtbij komt. Ik spreek mijn vrees uit voor het Deense model dat in den Haag nu de rondgang doet: Een rechtse regering van CDA en VVD met gedoogsteun van de PVV van Geert Wilders. Dan raken we mooi in de Aap gelogeerd.
  2. Het Huis van de Topsport en de Groene Campus. Helaas heeft Ronald zich afgemeld die toch diep in beide onderwerpen zit. Maar as zondag 21 februari zijn er op beide plekken informatieve wandelingen en op de Goffert zelfs een activiteiten middag. Zie de links en de site van Milieucentrum De Broeikas.
  3. De Nijmeegse utopie waarvoor Arthur een voorzet zou schrijven komt later aan bod. Arthur was/is ziek? Wij hopen iig. dat het snel beter met hem gaat.
  4. De Nijmeegse politiek wordt ook even besproken maar de situatie is ongeveer hetzelfde gebleven.

De volgende keer gaan we de gemeenteraadsverkiezingen en de acties bij de Goffert en Heyendaal/ Groene Campus nabespreken. En we gaan het hebben over het organisatiemodel van BF. En ook over Plasterk en de dreigende opheffing van de basisbeurs en andere aantastingen van het onderwijs en kwalijke zaken dat leraren zodadelijk vanwege hun homo zijn op straat gezet mogen worden.

Gertjan.

Agenda:
26-02 Bandje van Laura in Villa lila. Klassieke Balkan beat tijdens Party for Peace benefiet.
17-03 Vergadering klimaatacties in de Broeikas