Stichting Gast presenteert het spel ‘Fort Europa’

geplaatst in: Migratie & antiracisme | 0
Door middel van dit spel kunnen de deelnemers leren over het leven van een vluchteling. Daarbij komen de redenen van de vlucht, de grote moeilijkheden tijdens de reis en de problemen bij de aankomst in het nieuwe land aan bod.

Het eerste deel van het spel wordt gespeeld als bordspel in groepjes van vier. Het tweede deel speelt zich af in een grotere groep rondom een wereldkaart. In het derde deel volgt een verdieping van het thema, eventueel aan de hand van vragen die leven bij de groep, of die voortkomen uit een project of thema. Het geheel kan bij voldoende tijd worden afgesloten met korte filmpjes op DVD.

Het spel en verwerking duurt minimaal 2 uur en maximaal 3 uur. Het spel kan gespeeld worden met 1 of 2 groepen. Van 12 tot 24 personen per groep. Enkele personen meer zijn inpasbaar.

Medewerkers van de Nijmeegse Stichting GAST en van Vluchtelingenwerk Zuid-Gelderland (VNZG) willen het graag samen met uw leerlingen/leden van de vereniging/groep komen spelen. Als je belangstelling hebt kun je contact opnemen.