Reisburo Rita poster geveild, opbrengst tegen uitsluiting

geplaatst in: Migratie & antiracisme | 0

Deze beroemde poster werd in november 2005 in beslag genomen in Nijmegen. De bezitter werd aangeklaagd wegens smaad, maar na vrijspraak mocht hij de poster weer ophalen bij de politie. Je kunt nu een bod doen op dit unieke exemplaar. De opbrengst gaat naar de strijd tegen uitsluiting van vluchtelingen.

De huidige bezitter van deze poster is in november 2005 pgepakt nadat hij de poster liet zien aan een cameraploeg van TV Gelderland. De cameraploeg interviewde hem nadat de Nijmeegse politie een inval deed in woonwerkpand de Grote Broek. Ondertussen is hij door de Hoge Raad vrijgesproken van smaad (LJN: BG7750) en vandaar dat hij de in beslag genomen poster onlangs mocht afhalen op het politiebureau. Hij biedt de poster nu aan ter ondersteuning van de strijd tegen vreemde(lingen) bewaring. De opbrengsten van de veiling gaan dan ook naar de campagnes
tegen uitsluiting.

Klik hier om via Ebay een bod te doen.

Het einde van deze veiling kun je live meemaken: dinsdag 3 november van 17 tot 19 uur in De Balie, te Amsterdam, als slot van het Illegaal Tribunaal, de eerste doordenking van de Schipholbrand. Of natuurlijk vanachter je eigen computer, op Ebay en live te beluisteren via M2M.

Bron: indymedia.nl