Vierdaagseactie Amnesty International

geplaatst in: Vrede & globalisering | 0

Net als voorgaande jaren voert Amnesty International groep Nijmegen weer actie tijdens de Zomerfeesten. Vanaf zaterdag 18 juli tot en met vrijdag 24 juli staan we met onze stand op Kelfkesbos. Dit jaar wordt met de acties een project gesteund in Congo tegen geweld tegen vrouwen.

Sinds enige jaren heeft  Amnesty International haar mandaat uitgebreid. Er is besloten meer aandacht te geven aan schendingen van en door burgers, waaronder huiselijk geweld tegen vrouwen, mishandeling van minderheden en homoseksuelen, kinderarbeid en andere praktijken waarbij overheden in gebreke blijven om passende maatregelen voor preventie en berechting te nemen.

In dit nieuwe beleid past de actie “Stop geweld tegen vrouwen”. Tijdens de zomerfeesten voeren we actie voor Justine Masika Bihamba. Justine woont in de Democratische Republiek Congo (DR Congo). Ze werkt voor een organisatie tegen geweld tegen vrouwen. Vanwege haar werkzaamheden wordt ze bedreigd. Soldaten hebben haar huis aangevallen en haar kinderen bedreigd en mishandeld.

In de DR Congo heerst al meer dan dan tien jaar oorlog. Vier miljoen mensen zijn er inmiddels gestorven, nog meer mensen zijn op de vlucht. Ontvoering, moord, plundering en verkrachting is er aan de orde van de dag. Mensenrechten worden op grote schaal geschonden en met name vrouwen zijn het slachtoffer.

Er kan bij onze stand een petitie worden getekend waarin aan de regering van DR Congo om bescherming van Justine wordt gevraagd. Daarnaast kunt u voor Justine op de foto. Deze foto’s worden als steunbetuiging aan haar toegestuurd.

Stand Amnesty International
18 t/m 24 juli van 17.00 -21.00 (za +ma vanaf 18.00)
Kelfkesbos, Nijmegen.

NB. Ook lopers kunnen meedoen aan onze actie. Wie wil lopen voor Amnesty International krijgt een T-shirt en alle 4 de dagen support langs de route. Als u zich wilt aanmelden kunt u contact opnemen met Ann-Rie Bus, e-mail: arbus35@gmail.com
Daarnaast staan wij maandagmiddag 20 juli op de Wedren.

Meer info: www.amnestynijmegen.nl