Picketline tegen werving bewakers vluchtelingenbajessen

geplaatst in: Migratie & antiracisme | 0

Vrijdag 6 maart omstreeks 16:00 uur heeft de anti-deportatie groep Nijmegen een picketline gehouden voor de uitzendbureau’s Adecco en Randstad. De sfeer was zeer positief, en er zijn ruwweg 800 flyers uitgedeeld. Het spandoek wapperde fier en de smeris probeerde onopvallend tegenover de picketline te staan.

Er zijn flyers uitgedeeld aan werknemers en aan voorbijgangers. Ook waren er mensen die een praatje kwamen maken over het onderwerp. De aktiegroep hoopt dat de actie bij deze geslaagd is, en dat zij niet nog een keer een picketline hoeft te houden.

De tekst van de oproep voor deze actie:

Ook in Nijmegen zal morgen een picketline-actie worden gehouden tegen de werving van bewakers (detentietoezichthouders) voor de detentiecentra waar vluchtelingen worden vastgehouden.

Deze actie is een oproep aan alle bedrijven die meewerken in de deportatie-industrie. Wanneer bedrijven of hun personeel zouden weigeren nog langer het onderdrukkende, mensenrechten-schendende vreemdelingenbeleid met hun diensten en producten te ondersteunen, zou de uitvoering hiervan praktisch onuitvoerbaar worden. Voor het draaiende houden van de deportatiemachine zijn dagelijks vele bedrijven en werkkrachten in de weer: niet alleen als bewakers, maar ook in de catering, schoonmaak, bouw van nieuwe centra etc.

Adecco en Randstad zijn twee uitzendbureau’s die voor detentiecentra zoals onder andere Kamp Zeist in Soesterberg, bewakingspersoneel werven.

Uit protest hiertegen, en als oproep aan beide uitzendorganisaties te stoppen met het werven van personeel voor dergelijke detentiecentra, houden de Vrije Bond en AFA Nijmegen morgen een picketline bij hen voor de deur.

vanaf 16:00 uur bij Randstad en Adecco: Nassausingel 4 en 6 in Nijmegen.

Kom ook en laat je stem horen, want:

GEEN VROUW, GEEN MAN, GEEN KIND, GEEN MENS IS ILLEGAAL!!!

Bron: indymedia.nl