Lekker Ondernemend! Maak kennis met vereniging Solidair

geplaatst in: Economie & werk | 0

Op zaterdag 31 mei organiseert vereniging Solidair voor maatschappelijk, sociaal betrokken en duurzame ondernemers een T tour in Nijmegen. Aangesloten bedrijven zetten vanaf 12:00 uur hun deur open. Ontdek zo de meerwaarde van een samenwerkingsverband als Solidair.

Meer informatie volgt na aanmelding via info(at)solidair.nl

Kennis en ervaring uitwisselen en gebruiken om vernieuwende activiteiten en concepten te ontwikkelen, daar gaat het om bij Solidair. Solidair gaatuit van gelijkwaardigheid en de kracht van diversiteit. Handelen vanuit de menselijke maat in plaats van gedreven door steeds meer winst, is wat ons bindt. Vanuit onze kernwaarden en sociale betrokkenheid geven we inhoud aan ondernemerschap. Daarbij worden (maatschappij)kritiek of problemen waar we mee te maken krijgen omgezet naar bruikbare oplossingen.

Twee voorbeelden:

– Vanuit Solidair is een arbeidsongeschiktheidsverzekering opgezet, het Broodfonds. Hiermee is het mogelijk voor zelfstandigen om zich betaalbaar te verzekeren tegen arbeidsuitval.
– Voor ongedocumenteerden, mensen die steeds meer buiten onze samenleving komen te staan, is een opvanghuis gerealiseerd.

We werken aan een samenwerkingseconomie. Mensen die achter de uitgangspunten staan en solidair ondernemen kunnen tevens versterking krijgen via leningen en advies.

Vereniging Solidair
Lauwerecht 55
3515 GN  Utrecht
030 2721660

www.solidair.nl