Bus uit Nijmegen naar manifestatie tegen NVB

geplaatst in: Migratie & antiracisme | 0

De Nationalistische Volks Beweging (NVB) heeft zich voorgenomen 22 september te gaan demonstreren in de Baarsjes in Amsterdam. Het comitee NVB Nee roept op voor een tegenmanifestatie en organiseert een bus vanuit Nijmegen.

De Nationalistische Volks Beweging (NVB) heeft zich voorgenomen 22 september te gaan demonstreren in de Baarsjes in Amsterdam. Deze demonstratie is gericht tegen de zogenaamde ‘islamisering’ en de bouw van de Westermoskee. De demonstratie wordt door de NVB aangekondigd als zijnde tegen de tijdelijke verplaatsing van een oorlogsmonument, wat des te verschrikkelijker is gezien hun fascistische, rasistische en antisemitische achtergrond. Ze grijpen de tijdelijke verplaatsing op een populistische manier aan om hun extreem rechtse gedachtegoed te verspreiden.

Zaterdag 15 september organiseerden wij, comitee NVB nee, een demonstratie tegen de komst van de fascisten. Dit deden we om de steeds groter wordende haat tussen bevolkingsgroepen een halt toe te roepen en te laten zien dat dat de demonstratie van de NVB niet geaccepteerd zal worden. De demonstratie zelf verliep rustig, er waren rond de 100 mensen op af gekomen en heel weinig politie.

 

 

We hebben extreem veel positieve reacties gekregen uit de buurt over de demonstratie. Er was veel onbegrip bij mensen in de buurt over de komst van de NVB volgende week. Met deze demonstratie roepen we iedereen op op zich te organiseren tegen fascisme. Volgende week zaterdag zal er een manifestatie op het Mercatorplein gehouden worden. Er zullen verschillende sprekers zijn, een dj en optredens van hip hop bandjes. Dit als een ludiek protest tegen de komst van extreem rechts. De manifestatie begint om 12 uur en zal tot 5 uur s’middags door gaan. We hopen jullie volgende week allemaal in de Baarsjes te zien, tot zaterdag.

Er rijden bussen vanuit Nijmegen, Arnhem en Utrecht. Om je op te geven voor een van deze bussen stuur je een mailtje met als onderwerp “bus stop nvb” naar afa-apenstaartje-afanederland.org. Vermeld in het mailtje je naam, de plek waar je op wilt stappen en je telefoonnummer