Tentoonstelling over de jaren ’70 in Nijmegen

geplaatst in: Kunst & cultuur | 0

De bevlogen en roerige jaren zeventig in Nijmegen komen weer tot leven. Het feminisme, de flikker- en pottenbeweging, alternatieve woonvormen, new age, de vernieuwingstheologie en het politiek activisme namen een hoge vlucht. In museum Het Valkhof is de komende maanden een tentoonstelling te zien over deze periode.

Beeldbepalende initiatieven waren De Feeks, Tejater teneeter, Café de Plak, het Filmhuis en politiek-cultureel centrum O’42. En straatmuziekgroep Kladderadatsch, de Antiautoritaire krèche, de Gastarbeidwinkel en de Socialistische Uitgeverij Nijmegen (SUN).

De expositie toont onder meer studentenacties,  de woon- en popcultuur, de kraakbeweging, een pottengrot en nichtenkit, een Vietnam-aksiewand, een spirituele ruimte en diverse kunstprojecten. En ook talloze foto’s, pamfletten en affiches, en films over het Nijmeegse studentenprotest, de Rooie Flikkers en de kraakbeweging.

Bij de tentoonstelling is een publicatie verschenen: ’70’s in Nijmegen, tien krejatieve aksiejaren’, samengesteld door Hans Timmermans en uitgegeven door Vantilt. Het boek kost 19,95 euro en is verkrijgbaar in de museumwinkel.

De tentoonstelling ‘Tien krejatieve aksiejaren’ duurt van 1 september 2007 t/m 6 januari 2008 en is te zien in museum het Valkhof op het Kelfkensbos. Entree: 6 euro. Let op: Iedere eerste woensdag van de maand slechts 1 euro!

Bron: http://www.museumhetvalkhof.nl