Invallen bij Nijmeegse activisten

geplaatst in: Migratie & antiracisme | 0

Op verzoek van het Openbaar Ministerie zijn er gisteren en vandaag een aantal invallen geweest in panden in Nijmegen. Een persoon werd gearresteerd, een ander werd niet aangetroffen. Aanleiding van de invallen is vermeende betrokkenheid bij een actie tegen bajesboten voor migranten van twee weken geleden.

De arrestant doet ondersteuningswerk voor vluchtelingen en ‘geïllegaliseerden’, en ook degene die niet werd gevonden is actief op dit gebied. De invallen werden gedaan in opdracht van het OM in Zaandam. Ook elders in het land vielen arrestaties van mensen die herkend zouden zijn op videobeelden van de actie, waar meer dan 90 mensen aan deelnamen. Omdat het OM verwacht nog meer arrestaties te verrichten is er vanuit de actievoerders de dringende oproep om niet te gaan speculeren over wie dit dan allemaal wel geweest zouden kunnen zijn.

Woordvoerders van ‘Migranten Welkom’, de organisator van de actie tegen de bajesboot, meldden op Indymedia niet onder de indruk te zijn van de plotselinge activiteit van de politie. ”Het arresteren van enkele actievoerders is niet te vergelijken met de schaal waarop migranten zonder papieren in Nederland opgesloten worden. Bovendien zullen arrestaties het protest tegen het repressieve vreemdelingenbeleid en vreemdelingendetentie zeker niet de kop in drukken”, was hun strijdbare reactie.

Een video van de eerdere actie van ‘Migranten Welkom’ vind je op reageerbuis.nl Beelden op Indymedia