Extreemrechtse NVU uitgejouwd

geplaatst in: Migratie & antiracisme | 0

Hoewel een demonstratie van Comité Stop Extreem Rechts werd verboden, ging Doetinchem toch massaal de straat op om te protesteren tegen de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU).

 

 
Comité bestaat uit: Volksvereniging DHD & Aksi & AFA-Nederland

Info en beelden op: Indymedia & Skoeps & TV Gelderland

De NVU is een nazistische partij. Demonstraties van de NVU gaan gepaard met vele antisemitische, racistische en nazistische leuzen en symbolen. Tijdens eerdere demonstraties werd de Hitlergroet gebracht, liepen demonstranten met NSB symboliek en werden leuzen geroepen als “Roem en eer voor de Waffen-SS”. Onder de demonstranten bevinden zich veel nazi’s die zijn veroordeeld voor geweld tegen allochtonen.

Wij, Comité Stop Extreem Rechts, vinden het belachelijk dat er anno 2007 nog nazi demonstraties plaats vinden. Wij willen duidelijk maken dat wij nazisme niet ‘normaal’ vinden. Neem al je vrienden, buren en collega’s mee en laat je stem horen: Niet in Doetinchem! Niet in Gelderland! Niet in Nederland! Nergens!

De uitspraak van de rechter over het verbod van de tegendemonstratie staat hier: http://www.rechtspraak.nl/Gerechten/Rechtbanken/Zutphen/Actualiteiten/Verbod+tegendemonstratie+blijft+in+stand.htm