Publieke expertmeeting met Kumi Naidoo

geplaatst in: Vrede & globalisering | 0
Volgens Kumi Naidoo, secretaris-generaal van CIVICUS, een belangrijke koepelorganisatie op het gebied van de internationale civil society, kan het opbouwen van een sterke civil society een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de Afrikaanse democratieën. Maar hoe doe je dat dan? Wat heeft in de praktijk gewerkt en wat kunnen we daarvan leren?

Dinsdag 20 februari 2007 | LUX | Global Debat | 15:00 uur | gratis

Meer info: Global Debat & CIVICUS  Reserveren: 0900 58 94 636

Het is nog steeds slecht gesteld met de democratie op het Afrikaanse continent. Slechts enkele landen kennen een goed werkende democratie, maar in de meeste landen is democratie vooral een kwestie van patronage, dictatuur of ontbreekt het centraal gezag zelfs geheel, zoals in Somalië.

Volgens de Zuid-Afrikaan Kumi Naidoo kan de civil society dus een belangrijke rol vervullen in de ontwikkeling van de democratie. Civil society is de verzamelnaam voor allerlei vrijwilligersorganisaties zoals kerken, vakbonden, actiegroepen en buurtorganisaties. Om hun beter te laten samen werken is hij ook actief in het wereldwijde zusje van Bataforum, het Wereld Sociaal Forum.

In een publieke expertmeeting met onder anderen Kumi Naidoo bespreekt Global de (on)mogelijkheden van democratie-opbouw in Afrika. Gespreksleider is Lau Schulpen van het CIDIN.

Let op; voertaal van het debat is Engels.

locatie LUX Nijmegen
Aanvang 15.00 uur
Entree gratis
INFO / RESERVEREN 0900 58 94 636