Sublime Frequencies Avond

geplaatst in: Kunst & cultuur | 0

Vanavond in Extrapool (om 21 uur) een eigen, door Sublime Frequenties geschoten documentaire met volks en traditionele muziek in de hoofdrol. Daarnaast brengen dj’s Alan Bishop en Mark Gergis u uit alle hoeken en gaten van de wereld, de meest dansbare, ontroerende en onwaarschijnlijke platen. Verder twee live bands in de Onderbroek (vanaf 22.30 uur): Marauder and Alibi en Anti-ear.

Zaterdag 3 februari 2007 | Onderbroek | Tweede Walstraat 21 | open 20.30u | film 21.00u | bands 22.30u | entree: 3,50 euro

Alan Bishop van the Sun City Girls richtte samen met Mark Gergis het ‘folk’-label Sublime Frequenties op. Voor hun opnamen schuimen ze de continenten Azie, Afrika en Zuid-Amerika af op zoek naar rafelige geluiden, en die zijn daar ruimschoots voor handen. Found foutage, opgenomen radioshows, veldopnamen op straat in de metro, overal plukken ze hun vaak hybride geluid en muziek vandaan.  En we hebben het hier dus niet over gladde ‘wereld muziek’. Die term verwijst toch meestal naar hedendaagse, semi exotische, geglobaliseerde crossover podium-muziek. Ze zien zichzelf (terecht) als opvolgers van tradititionele volks-muziek labels als Folkways, Ocora, Non Such Explorer, Musique et Tradition du Monde en al die andere fantastische labels.

SUMATRAN FOLK CINEMA Een film van Mark Gergis & Alan Bishop (60 minuten)
Een psychedelische beeld en geluids- collage, recht uit het hart en de ziel van de cultuur van het Indonesische eiland Sumatra, het eiland van goud zoals het vroeger werd genoemd. In Sumatran Folk Cinema worden straat- en plattelandscènes afgewisseld met ruwe tv-clips en vooral veel inheemse popcultuur, folkmuziek, Dangut rock, Minang orkesten en meer. Het resultaat is een 60 minuten durend caleidoscopisch portret dat door Mark Gergis en Alan Bishop en David Martinez gefilmd werd in en rond o.a. Medan, Padang en Bukitinggi. De film bevat enkele unieke ‘pre-tsunami’- beelden uit de provincie Atjeh.

www.sublimefrequencies.com